Friday, 15 July 2016

Filled Under:

AWAS!!! Gambar Facebook Anda Boleh Dicuri Oleh Bomoh Untuk Digunakan Dalam Ilmu Hitam.


Oleh kerana semua orang ada Facebook, sehingga mustahil untuk mencari mereka yang tiada Facebook, jadi sudah semestinya bomoh juga ada Facebook untuk berinteraksi dengan pelanggan mereka. 

Bagi mereka yang gemar memuatnaik gambar gambar selfie sendiri, gambar bersama keluarga, awas!! Andalah yang harus berhati-hati. 

Ini kerana agensi keselamatan Internet CyberSecurity Malaysia menasihatkan orang ramai supaya mengelakkan perkara berkenaan yang kononnya bagi mengelakkan ancaman ilmu hitam. 

Menurut pegawai komunikas korporatnya Jazannul Azriq Aripin berkata terdapat laporan bomoh peroleh gambar mangsa dari Facebook dan dijadikan alat pemujaan ilmu hitam. 

“Jangan terkejut jika bomoh sendiri sudah semakin bijak dan mereka mungkin memasang kemudahan jalur lebar tanpa wayar di rumah bagi melancarkan tujuan ilmu hitam mereka. 
  1. Wanita Tempatan Sangup Jadi GRO Part Time Kerana RM300 Sehari.
  2. Niat Suami Hanya Bergurau Tapi Mahkamah Sahkan Jatuh Talak Tiga
  3. Gadis ditemui mati di rumah bekas kekasih
“Justeru, elak meletakkan gambar sendiri dan gambar bersendirian di Facebook bagi mengelak menjadi ancaman ilmu hitam,” katanya seperti dilaporkan Harian Metro. 

CyberSecurity Malaysia merupakan satu agensi di bawah Kementerian Sains, teknologi dan Inovasi yang berfungsi memantau keselamatan siber dinegara kita. Moden juga ya bomoh zaman kini.
0 comments:

Post a Comment