Friday, 15 July 2016

Filled Under:

Aku Dah Lama 'Stim', Dah Tak Tahan Sangattt...!!!!!Kajang: Wanita berusia 23 tahun ditahan bersama rakan lelakinya berusia 20-an ketika menghisap syabu di hotel bajet di Taming Jaya, di sini, pagi tadi.
Mereka ditahan dalam Ops Bersepadu oleh Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang membabitkan 219 anggota bersama Jabatan Pendaftaran Negara, Jabatan Imigresen Malaysia, Jabatan Pengangkutan Jalan dan Majlis Perbandaran Kajang.
Wanita yang mahu dikenali sebagai Sahira itu berkata, dia baru sehari dibebaskan dari lokap Balai Dang Wangi atas kesalahan yang sama.
Katanya, dia ketagih syabu sehingga menghadapi masalah kewangan dan terpaksa menangguhkan pengajiannya di kolej swasta.
"Saya sudah mula mencuba 'barang' (syabu) sejak usia 15 tahun lagi kerana perasaan ingin mencuba dan terpengaruh rakan di sekolah.
"Tak sangka ia menjadi detik permulaan hitam hidup saya dan sehingga kini saya masih menagih dan sudah tujuh kali saya ditahan polis," katanya.
Susulan itu, dia bersama rakannya itu dibawa ke Balai Polis Taming Jaya untuk tindakan lanjut.
Dalam operasi sama, pemuda berusia 20-an ditahan selepas polis menemui ganja di poket seluarnya ketika membuat pemeriksaan di rumahnya di flat di Taman Taming Jaya.
Operator kilang itu mendakwa ganja yang ditemui itu bukan miliknya sebelum hasil ujian air kencing terhadapnya mendapati dia positif dadah.
Dia mengaku mengambil ganja sejak setahun lalu dan sanggup mengeluarkan RM100 seminggu untuk membeli ganja.
Susulan itu, dia turut dibawa ke Balai Polis Taming Jaya untuk tindakan lanjut.
Selain warga tempatan, warga asing turut ditahan dalam operasi berkenaan kerana beberapa kesalahan, antaranya tiada dokumen perjalanan yang sah dan positif dadah.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Willey Richard berkata, operasi bersepadu itu dilaksanakan di kawasan sekitar Taming Jaya berikutan pelbagai aduan dan kes yang diterima membabitkan jenayah pecah rumah, ragut, curi kabel, dadah dan warga asing.
"Operasi yang dijalankan ini sebagai inisiatif untuk membendung jenayah di kawasan 'hotspot' jenayah.
"Dengan kerjasama daripada pelbagai pihak dan pelan yang terancang, kita komited serta optimis dalam menjalankan operasi dari semasa ke semasa untuk menjamin keselamatan masyarakat," katanya.
0 comments:

Post a Comment